anlita mej

Besöken kan läggas upp på många olika sätt.
Här är några exempel: 

 
om jag får stanna.png

årskurs 5-7

En lektion: 
Jag visar bilder och samtalar med eleverna om boken; flykt, vänskap, research, fantasi, verklighet …
Jag berättar också något om mina andra böcker och vad man har ett bokförlag till, böcker som blir översatta, illustrationer … och så svarar jag förstås på elevernas egna frågor.

Två lektioner: 
Den första lektionen som ovan, den andra gör vi en skrivövning.

 
 

årskurs F-3

Helklass: Jag visar bilder och berättar hur några av mina böcker har kommit till, vad som inspirerar mig och hur det blir en RIKTIG bok av det som började som en fantasi i mitt huvud. Elevernas egna frågor får ta mycket plats. Alternativ: Vi gör en skrivövning tillsammans.

Halvklass:Jag visar några av mina böcker för åldersgruppen och så hittar vi på en historia tillsammans som eleverna får göra bilder till.

 
skrivar-berättar-verks-tillu.png
hur-blir-en-bok-till-illu-blå.png

årskurs 4-6

En lektion:
Upplägget liknar det första, men utan fokus på Om jag får stanna. Jag visar bilder och berättar hur mina böcker har kommit till,  från idé till färdig bok. Jag talar om vad som inspirerar mig, hur man kan bygga en historia och svarar på elevernas frågor.
Två lektioner: 
Den första lektionen som ovan, den andra gör vi en skrivövning.

Storsamling

Ett alternativ till klassbesöken är storsamlingarna där jag visar bilder och berättar om mitt skrivande för flera klasser på en gång, tex på ett bibliotek eller i en samlingslokal av något slag. 

 
 
 

inspiration

Workshops i kreativt skrivande på för både barn- och vuxna. Några exempel på tidigare kurser: Leksands folkhögskola, en veckas sommarkurs under fem års tid. Unga Station/Stadsmissionen, en veckas skrivarkollo för tonårstjejer. Haninge bibliotek, skrivarkollo för barn mellan 10-14 år, mm.

workshops.png